VitaNeral

Emberi agy

5 Tipp A Produktivitásért

Manapság már mindenki rohan, mindenre egyre kevesebb idő jut, így nem csoda, hogy felértékelődött a produktivitás. Nem mindegy azonban, hogy mekkora nyomást helyeznek ránk az elvégzendő feladatok, hiszen a mindennapi mókuskerék könnyen túlterhelheti még a legsztahanovistább, to-do lista és jegyzetfüzet megszállott dolgozót is.
Amikor egy feladat kipipálása után újabb kettő jelenik meg, érdemes újragondolni azt, ahogyan dolgozunk.

 1. Oszd fel
  Ahhoz, hogy növeld a produktivitást, és tovább tudj koncentrálni, hagyj fel a megnyújtott munkaórákkal. Kutatások szerint sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni, ha rendszeresen szünetet tartunk, ami kicsit ellentmondásosan hangozhat, hiszen kevesebbet dolgozunk, mégis többre érünk. Azonban azt fontos számításba venni, hogy az így eltöltött munkaidő során sokkal jobb lesz a teljesítményünk.

 2. Haladj lépésenként
  Mind azt hisszük, hogy tudunk egyszerre több dologra figyelni, ami még ha igaz is egyes esetekben, az osztott figyelem szintén a produktivitás kárára megy. Haladjunk feladatonként, csak akkor kezdjünk a következőbe, ha már befejeztünk a megkezdett feladatot.

 3. Kapcsold ki a zavaró tényezőket
  A modern technológia lehetővé teszi, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjunk barátainkkal, családtagjainkkal, szinte kényszert érzünk, hogy mindig elérhetőek legyünk. Egy folyamatosan pittyegő telefon, az értesítések azonban könnyen kizökkenthetnek gondolatmenetünkből, így vegyük le az értesítéseket a munka idejére. Nem történik tragédia, ha néhány órás késéssel ellenőrizzük a közösségi médiában posztolt bejegyzésünkre kapott reakciókat.

 4. Fogyaszd a megfelelő táplálékkiegészítőt
  Mint testünk minden része, úgy az agyunk is táplálékra szorul. Az Omega-3 egy olyan zsírsav, mely nagyban hozzájárul szellemi teljesítőképességünk fitten tartásához, lelassítja az időskori demencia kialakulását, javítja koncentrációkészségünket. Ráadásul ebben a rohanó világban lehetőség van táplálékkiegészítő webshop segítségével otthonunkba rendelni az étrend kiegészítő vitaminok és ásványi anyagok szükséges mennyiségét.

 5. Mozogj rendszeresen
  Ép testben ép lélek. Nem hiába hallhatjuk annyiszor ezt a kifejezést, számos kutatás összekötötte már a rendszeres testmozgást a magasabb szellemi teljesítőképességgel. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nap órákat kell izzadnunk az edzőteremben, akár már egy reggeli 10 perces torna is segít, annyi időt szánjunk rá, amennyit tudunk.
Stressz
Stressz
Futó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem jelenik meg.