VitaNeral

Amiért érdemes étrendkiegészítőt fogyasztani

Amiért érdemes étrendkiegészítőt fogyasztani

A 21. század orvostudományában a testmozgáson, a megfelelő súly elérésén, szinten tartásán, és a táplálkozáson kívül az étrendkiegészítők is helyet kaptak. A táplálékkiegészítők szedésének számos oka lehet, azonban ne kerülje el figyelmünket, hogy a kiegészítő szót használja, tehát nem helyettesítheti a megfelelő étrendet.

A szervezetnek hat elengedhetetlen tápanyagra van szüksége: zsírra, fehérjére, szénhidrátra, vitaminokra, ásványi anyagokra és vízre. Ezek szükségesek ahhoz, hogy megtermelje a nap közben szükséges energiát, és támogassa immunrendszerünk. Azonban bármennyire is próbálkozunk, nagyon nehéz, szinte lehetetlen pusztán az étkezések során bevinnünk a megfelelő mennyiségű vitaminokat és ásványi anyagokat. Aki azon gondolkodik, hogy belevágjon-e az étrend kiegészítő vitaminok vásárlásába, az válaszolja meg az alábbi kérdéseket.

Van, hogy kihagyod a reggelit?

Manapság nagyon sokan képesek úgy elindulni otthonról, hogy nem ülnek le reggelizni. És nem, a kávé nem számít reggelinek. A probléma igazság szerint ott kezdődik, hogy nem is próbáljuk meg pótolni az ilyenkor kihagyott tápanyagokat, mint a tejtermékekben rejlő kalciumot, a gyümölcsök C-vitaminját, és a gabonák rostjait.

Túl kevés gyümölcsöt és zöldséget eszel?

yümölcsöt és zöldséget is be kellene iktatnunk étrendünkbe, melyet sajnos nagyon kevesen tesznek meg. Ilyenkor elengedhetetlen, hogy az így kieső vitaminokat pótoljuk, hiszen hiányuk számos krónikus betegséghez vezethetnek, mint például szív- és érrendszeri betegségekhez.

Alacsonyabb a D-vitamin szinted a szükségesnél?

A népesség közel felének ugyanis alacsonyabb, melyet olyan komoly egészségügyi problémákkal kapcsoltak össze, mint a csontok gyengülése, rák, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség és még sok más.

Rendelkezik étrended legalább 20 dkg zsíros hallal hetente?

Ha erre a kérdésre nemmel válaszoltál, akkor ideje, hogy megismerd az Omega-3 zsírsav jelentőségét, melyet korábbi posztunkban már taglaltunk. Szintén szívünk és érrendszerünk egészsége mellett számos egyéb betegséget is segít elkerülni, ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, melyet akár táplálékkiegészítő webshop felületén is házhoz rendelhetünk.

Alvási nehézségeid vannak?

Mai rohanó világunkban egyre többen panaszkodnak arra, hogy nem elég pihentető az alvásuk. Ha már mindent megtettél a pihentető alvásért, időben lefekszel, mellőzöd a koffeint, mozogsz napközben, a hálószobádban is adottak a pihenéshez szükséges körülmények, de valamiért kialvatlanul ébredsz, válassz olyan étrendkiegészítőt, mely segít a nap folyamán téged érő stressz kezelésében, mint például a Melatonin vagy az Ashwagandha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem jelenik meg.