VitaNeral

Ashwagandha a teljesítmény növeléséért

Ashwagandha a teljesítmény növeléséért

Ma már mindenki rohan valahova. Ahogy kinyomjuk reggel az ébresztőt telefonunkon, megindul a feladatok végeláthatatlan rohama, melyet igyekszünk minél hamarabb letudni, hogy békésen kifújhassuk magunkat egy hosszú nap végeztével. Azonban minél gyorsabban dolgozunk, annál több dolgot vállalunk be, így növelve a folyamatosan minket érő stressz szintjét. Még ha valaki meg is tanulta kezelni a stresszt, ha a hét minden napján elkerülhetetlenül ér minket a stressz, az meglehetősen kedvezőtlenül hat testi és lelki egészségünkre. Ebben segít az Ashwagandha, jótékony hatásainak bemutatására szenteljük most cikkünk.

Mi is az az Ashwagandha?

Az Ashwagandha egy – nevéből is következtethetően – Indiában és Észak-Afrikában őshonos gyógynövény, melynek gyökerét és leveleit hasznosítják gyógyászati célokra. Ismert még indiai ginzeng, téli cseresznye és álombogyó néven is, hivatalosan azonban a withania somnifera névre keresztelték.

Segít a stressz csökkentésében

StresszAdaptogén tulajdonságából adódik, hogy egy olyan hosszútávon is alkalmazható hatóanyag, mely segít a stressz elleni harcban, azzal szembeni ellenállóképesség fokozásában.
A stressz mindhárom ismert szakaszában jelentkezik az Ashwagandha jótékony hatása, kezdve azzal, hogy kevesebb stresszor fog hatást gyakorolni szervezetünkre, valamint a fellépő stresszt követően segít lebontani azokat a hormonokat, melyek a lényeges szervek helyett a vérnyomás és vércukorszint feltornázására, az izomzat aktiválásra szolgálnak.

Az Ashwagandha részben a fent említetteknek köszönheti, hogy több szempontból is hasznos szervezetünknek. A stresszhormonként ismert kortizol alacsonyabb szintjének köszönhetően kordában tarthatjuk vércukorszintünk, erősíthetjük immunrendszerünk, gyorsíthatjuk anyagcserénk, megszabadulhatunk az alvászavaroktól, mely köztudottan negatív hatással van minden diétázó és testépítő teljesítményére, rontva ezzel az elért eredményeket.

Az Ashwagandha előnyeinek sora folytatódik, hiszen kutatások sora mutat rá arra is, hogy csökkenti a koleszterin- és trigliceridszintet, javítja a memóriát és koncentrációt, csökkenti a gyulladást, valamint a férfiak reproduktív egészsége is javítható Ashwagandha kiegészítőkkel.

Ha te is szeretnéd kipróbálni az Ashwagandha jótékony hatásainak végeláthatatlan sorát, táplálékkiegészítő webshopunk étrend kiegészítő vitaminok oldalán akár házhoz is rendelheted, hogy pár napon belül el is kezdhesd a kúrát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem jelenik meg.