VitaNeral

Omega-3 zsírsavakról, egyszerűen

Omega-3 zsírsavakról, egyszerűen

Az Omega-3 zsírsavak olyan többszörösen telítetlen zsírsavak, melyek megtalálhatóak a halakban és néhány növényben is. Jó zsírnak számít, melyet szervezetünk nem képes előállítani, így az elfogyasztott ételekkel, valamint étrendkiegészítőkkel tudjuk csak bevinni a szervezetünk számára szükséges mennyiséget.

Mi az az Omega-3 zsírsav?

Az Omega-3 zsírsavak alapvető alkotóelemei sejtjeinknek. Megtalálható mindenhol, hajunktól kezdve bőrünkön át egészen a csontunkig és vérünkig.

Három fő típusa van:

  • alfa-linolénsav (ALA)
  • eikozapentaénsav (EPA)
  • dokozahexaénsav (DHA)


Míg az ALA növényi alapú, főleg magvak és diófélék tartalmazzák, addig az EPA és a DHA zsírosabb halakban található meg, mint a lazac, makréla, hering, pisztráng, szardínia és szardella.

Mire jó az Omega-3?

Az Omega-3 zsírsavak sok szempontból támogatják egészségünk, egyesek a hosszabb élet reményében fogyasztják, és bár elsőre elrugaszkodottnak hangozhat, számos betegség kialakulását segít elkerülni, ha eleget fogyasztunk belőle.

Óvja szívünket, érrendszerünket, pozitív hatással van bőrünkre, segít a már kialakult bőrproblémák kezelésében is, elősegíti a szellemi fejlődést, javítja a memóriát, emellett kiváló immunerősítő. Több kutatás is arra irányul, hogy hiánya az agyműködés zavarát okozhatja, így ha odafigyelünk rá, hogy étrendünk tartalmazza, kiegyensúlyozottabb lehet alvásunk, javulhat koncentrációképességünk, és a depresszió tüneteitől is szabadulhatunk.

Mint azt a fent vázoltak mutatják, szervezetünk számára elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű Omega-3 zsírsav tartalékkal rendelkezzen, így ha nem tudjuk bevinni kellő mértékben, próbáljuk Omega-3 étrendkiegészítőkkel pótolni a hiányt. A VitaNeral táplálékkiegészítő webshop kedvező áron, minőségi Omega-3 zsírsavakat kínál, melyet akár házhoz is rendelhetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem jelenik meg.